26 Aralık 2012 Çarşamba

ILETKEN RUH HALLERI - ANNELIK VOLUME 2 :)






Oldum olası sevmişimdir öğle saatlerini. Evimin en sevdiğim köşesine önce hafif sonra şiddetli etkisini gösteren müthiş bir ışık hüzmesi süzülür. Yayılıverir odanın yarısına kadar .

Evin içinde bir ateş böceği o odadan o odaya konar durur, ışık saçar hüzmelerin arasından. Evimin milyonkere isigindan daha gucludur. Piril pirildir. Ara ara kocaman golgelerini goruruz. Golgeler buyur buyur, kaplar dort bir yani. Yuregime konar. Yurek ustune yurek, icice gecmis kenetlenmistir sıkı sıkı. Oyle bir bag ki, dunya bir yanadir onun yaninda. Cemberimin icindeki minik kucuk oglandir.






Tam 16 aylik olmustur. Icinde kelebekler, eteklerinde ziller, popoda pireler ucusuyordur. Annesi surekli deli divane pesinde kosuyordur. Hersey bir oyundur Ates icin. Market reyonlari, arabalari bir nevi " nin ninnnn" dir. Magazalardaki raflar, kiyafetler oyunun atip tutmaca kismidir. ketcap, mayonez ikilisi konusan iki iyi arkadastir, kimi zamansa kavga ederler ikisi de kendini masadan ucarken gorur. Camasirlik bir camasira asilan atesin salincagidir, damacana ve altindaki tekeri yurume arabasi gorevine soyunmustur. Tencere kapaklari orkestranin en canli kismi zilleridir. " atesin " cin cini" dir. Tahta kasiklar itinayla her yere vurulan davullarin sopalaridir. slikon tutacaklar ordek agzinin ta kendisidir. Bir nevi taklitler yapilarak atesin kahkahalara bogulmasinin saglayicilaridir. Camasir makinesi, eline ne gecerse icine attigi gizli kosesidir.






Daha niceleri vardir, yazilacak cizilecek Ates icin, annelik icin, dogumdan sonraki Muge icin. Oyun icinde oyun oynamaktir onunla yasamak. Kiskivrak, pratik, super anneye donusmektir. Bencilligi bir kenara itmektir. Aidiyetlere baglanmaktir. Gelgitlerdir. Insan yetistirmenin en iyi is oldugunu dusunmektir. Mukemmeliyetciliktir. Yetinmeyi bilmektir. Cantanda daima yedek kiyafet, bez, islak mendil, su ve emzik bulundurmaktir. Telefon ve ipaddeki duvar kagidindir. Sifrendir. Kagida yazdigin, aklina gelen ilk isimdir. Cogu zaman yetersizlik hissidir. Sadece biri icin canini verebilecek gucte olabilmektir. Okudugum en komik, en dramatik, en aksiyon, en surukleyici ve olacaklari sabirsizlikla bekledigim bir macera kitabidir Ates bocegim.

Sevgiyle, isikla

Muge


- Posted using BlogPress from my iPad

20 yorum:

  1. Mugecim her ikinizde kucakliyorum Ates cik tam bir ates..bu arada odanada bayildim ne guzel isikli bol gunesli orada oturup bir kahve icmek isterdim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dostbahcesındenlezzetler, canım evimkutu gibi fakat cok sirindir, birgun kahveye beklerim, ne guzel olur, sevgiler

      Sil
  2. Çocukların hayal dünyası inanılmaz geniş oluyor, herşeyi oyuna, oyuncağa çevirebiliyorlar, Ateşçim de tam bunu yapıyormuş neşeli neşeli:) Ateş'i de çevresindeki pervanesini de öpüyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cokoprensinannesi, canim genis bir dunyalari gar, icine girmeye calismak harika:) cok optuk siziiiiii:)

      Sil
  3. mügecim yine çok güzel yazmışsın. Bunları okurkende başıma daha neler gelecek diyede korkmaya başlamadım değil :) öpüyorum ateşi kokulu kokulu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Guzincim, hergun ayri bir seruven, keyif ve haz dolu gunler...en iyisi tadina varmak :) cok optukkkkk

      Sil
  4. canım ne güzel yazıyorsun ben de keyifle okuyorum..Ateş böceğini öpüyorum..sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Ne güzel anlatmışsın, keyifle okuduğum bir yazı daha :)
    O Ateş böcüğüü yerim ben! Çok, çok tatlı maşallah diyorum ve onun o pofuduk yanaklarından öpüyorum :)
    Çok sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Didemcim, canim cok tesekkur ederim, seni de sardik sarmaladik ates bocugumleee:)

      Sil
  6. Ne kadar güzel bir sevgi bu böyle... Annelik başka bir duygudur karşılıksız bir sevgi... isteyen herkes tadar inşallah... Çok güzel bir yazı olmuş çok doğal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyle dogru ki, annelik cok baska bir duygu, baskalasan bir kadinin dunyasi:) tesekkur ederim bu degerli yorumunuza sevgiyle isikla

      Sil
  7. Ne güzel anlatmışsın yine, bayıldım. Ateş Böceğinin fotoğrafları da harika :)

    YanıtlaSil
  8. Maşallah Müge yine döktürmüşsün.Zevkle okuyorum ..Yalnız odanız çok ferah ve huzurlu görünüyor..Ateşciğin keyfi hep yerinde olsun poposunda pireler uçmaya devam etsin:)) Öptüm sizi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canim zevkle yaziyorum, size ulasmasina bayiliyorummmmm...evet huUrlu minik bir evimiz var...cok sukurrr...ates bocegimin popoda pireleer hep ucusunu izliyorum:)))))optuk cokkkkk cnm

      Sil
  9. Canımcım çocuklar gerçekten hayatı keyifli kılmak adına oyunlaştırmak adına bize çok güzel örnekler bence.Hayatın hafif yanında dururlar çoğu zaman.Biz ise yer yer ağırlığında eziliriz ve keyifli yanlarını unuturuz.Oysa bu güzel melekler bize o hafifliği anımsatarak o oyuna dahil ederek unuttuğumuz çocukluğumuzu bizi yeniden biz yaparlar.O yüzden iyi ki varlar,iyi ki güzel sağduyulu,farkındalığı yüksek anneler doğuyor ve kalplerini açıp bizimle paylaşıyorlar ve iyi ki aynı payda da buluşuyoruz,çoğalıyoruzz:)
    sevgiyle güzel yürekli arkadaşım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım baharım, su gıbı aktı yuregime bu yorumun, cok tesekkur ederim, uzerine birsey yazamiyorum buyusu bozulmasin diye optum cok

      Sil
  10. Güzel yürekli arkadaşım yeni yılını sevgiyle kutluyorummm:)

    YanıtlaSil
  11. Canim benim mutlu huzurlu bir yil olsun sans bizimle olsun

    YanıtlaSil