23 Kasım 2012 Cuma

SENFONILER ICIMDE...





Dun gece karar aldim, oturayim, bir guzel yazi yazayim, boylelikle bu usengeclik, tembellik sifatini da kendimden uzaklastirayim dedim. Atesin sutunu de yogurt makinesine pismeye biraktim. Oyuncaklari hafiften iteledim ve oh mis ozgurluk deyip, derin bir nefes alirken, aniden Atesin aglamasiyla, hatta cigirmasi daha dogru bir ifade olacak, odasina uctum. Aslinda aklimda cok farkli gundemimde olan bir yazi vardi ama yuregim bu dedi..odasina girer girmez durum belliydi, hasta degil, fakat ev fazla sicakti sanirim ve bu yuzden burnu tikanmisti.

Ates burnu tikandigi zaman muthis korkuyor, ne uyuyabiliyor, ne su iciyor, ne emzik aliyor, ne de birseyle ilgilenebiliyor, hickiriklarla aglayarak yardim isteyen caresiz gozlerle bana bakiyor, beynimde kisa capli simsekler cakiyor, sonra hemen kendime geliyorum, sarip sarmaliyorum, burun spreyi, hava nemlendirici, naneli burun pomadi derken hepsini hazirliyorum onume, burun spreyi cocuklarin malesef kabusu oldugu icin, bizim eve de ayni durum geldi catti...nihayetinde burnuna sikana kadar cigliklar artik kulagimin icindeydi, bu sefer bu durumu ben yaptim diye babasina sarilmak istiyor, ben yanina gidiyorum, beni elinle itiyor, ehh ehh yapiyor, teallam seklinde kafada huniyle gezintiye basladim sabahin 2 sinde. Bu arada anneyim, boyle duruma da hic alisik degilim, bununla kalmadi ve Ates beni gorunce aglamaya basladi, icim eridi o dakikada. Dunyada sadece ben varmisim, fisi cekilmis bir makina, bekleme salonunda gunu gecmis dergilerden biri gibiydim. Hepsini toplasan bir ben etmezdim. Nasil olurdu da bu sekilde davranabilirdi benim melegim. 7/24 yuregimle bakiyordum ben o guzel yuzune. Benden baska kim bakar ona yuregiyle, benden baska kimin gozleri dolar, ici sizlar her sezinisinde, kim sukreder onu bana verene..yuregim burkuldu, bir sure kendime gelemedim. Boylesini hicbir varliga hissetmemistim. Ne es, ne bir dost. Beni ancak bu acitabilirmis, baska da hicbirkimse, hicbirsey icimi acitamazmis meger.
Sonra bir sure dinmedi aglamasi, yerini cin gibi bize bakan gozler aldi. Uyku acildi, peki bu sekilde kim uyutabilir? kollarina kostugu babasi bunu yapamazdi. Sabah da 6 da ise gidecekti. Charlie and the numbers cizgi filmini actim, hemen bana kostu, elimi tuttu...sardim, sarmaladim ellerimi ellerine, optum optum kokladim.. senfoniler kulagimda cinladi, gece boyunca uyuyamadim...bir yerde hatami yaptim , belki de daha fazlasi lazim, daha fazla sevgi vermeliyim, daha fazla ilgi, daha fazla oyun oynamaliyim, bazen kendi isimi yapmak icin ona cizgi film aciyorum, acmasammi, bencillik mi bu dedim, nefes molasi icin de mama sandalyesine oturtuyorum, onune sevdigi birkac kitap oyuncak sunuyorum, cok mu bencilce, simdi onu arada sirada sanki zorla hapsediyormus gibi hissiyatler icine daldim. Kisa kisa gelgitsel donusumler gecirdim:) neyse ki hep kisa suruyor. Yoksa iner kalirim dibi karismis kuyuda

Kisaca annelik bir yetersizlik duygusuyla kalakalma hali, evet bazen gri olursun, bazen siyah beyaz, zaman zaman mavisin, turuncusun ama sonunda hep rengarenk:)


Sevgiler, cicekler, ates bocekleri

Muge


- Posted using BlogPress from my iPad

12 yorum:

  1. Kıyamam tatlı ateşe..Şu burun tıkanıklığı bebekken ayrı şimdi ayrı bir problem bizim için,bebekken aynen yazdığın gibi emmemezdi, uyuyamazdı ne kadar huzursuzdu,şimdi de geniz eti problemi var, hastayken gecelerimiz yine kabus..Kolay gelsin canım..

    YanıtlaSil
  2. Resmen hissettiklerimin aynısını yazmışsın.Canım bence sen de bir eksiklik yok.Bir komşum bebeğin hislerini anlamak için sürekli empati kur demişti.Ateş böceği burun spreyini sevmiyorsa sırf sen annesisin diye itiraz etmemezlik yapmaz.Kendini boşu boşuna bu kadar üzme.İtiraz etmesi daha iyi,kişiliğini ortaya koyuyor,özünde tabi ki seni çok seviyor:)öpüyoruz çok:)

    YanıtlaSil
  3. Geçmiş olsun canım, ya annelik kolay değil Allah kolaylık versin, burun spreyi korkutuyor olmalı onun yerine aklıma rahmetli annemden gördüğüm bir şey söyleyeceğim umarım faydasını görürsün, hani minik mutfak havluları olur,öyle bir havluyu sıcak suya batır,su damlamayacak hale gelene kadar iyice sık,burnuna koy sıcak buharla belki burnu açılır, ben nezle olunca yaparım öyle ferahlıyorum ki..yalnız sıcak su bebeğin yakınında olmasın aman ha! devirir mevirir kaşla göz arasında!..ayrı bir yerde yapıp getir..ya da sıcak banyo yaptırıver üşenmezsen...başından alnından sıcacık su döktükçe burun tıkanıklığı da geçer rahatlar mışıl mışıl uyur..
    kolay gelsin

    YanıtlaSil
  4. kıyamam ona benim de oğlumun en büyük problemiydi..peteklerin üzerine su koymalar burun spreyleri neler yapmadık ki..Bazen peteğini kapatırdım oda sıcak olmasın diye çünkü kalorifer çok kurutuyor odayı..Senin hissettiklerini ben dahil bütün anneler eminim dönem dönem hissetmiştir..Bunları hissetmen zaten çok iyi bir anne olduğunun göstergesi bence..Sana ve oğulcuğuna sevgilerimi gönderiyorum..

    YanıtlaSil
  5. Aynısını yaşadım bugün.Yetersizlik...Sanki her şeyi onun için yapan tek insan değilmişim gibi onca güldürme çabalarıma ağlayarak cevap veren hasta bir Rüzgar vardı karşımda gün boyu :( Geçecek elbet.Yarın gülecek...Bu tıkanıklık nezle durumu çok bebekte var şu an sanırım.Geçmiş olsun.Öperiz siziiii :)

    YanıtlaSil
  6. Canım çok geçmiş olsun.Odanın havasını nemli tutmak da fayda var bir de okyanus suyu sıkardım burnuna bizim prensesin.Dilerim en kısa sürede geçer.
    Annelikdeki yetersizlik,sorgulama duygularını hep yaşıyoruz.Her anne mükemmeldir bence sen de öylesin,gayretlerimiz boşa çıkmasın,güzel kuzucuklarımız hep mutlu olsun:))))

    YanıtlaSil
  7. Çok geçmiş olsun. Geçen gün nerede okuduğumu hatırlayamıyorum, bir yorumda okumuştum, tülbentin içine soğan kesip asmışlar, burun tıkanıklığını açıyormuş. Bizde de serum fizyolojik savaşı yaşanıyor, nefret ediyorum burnuna damlatmaktan. Kendine haksızlık etme, bence çok iyi bir annesin.

    YanıtlaSil
  8. Sureyya, size de cok gecmisolsun cnm. Geniz eti problemi yasayan cok arkadasim var, tesekkurler

    Tubanne, canim en iyisi empati kurmak, kurmaya calisiyorum cogu zaman, ama raydan ciktigim da cok oluyor malesef, cok opuyorum, sevgiler

    Bucurukveben, onerin icin cok tesekkur ederim canim. Ates hergun banyonyapiyor ve oyle uyuyor, buna alisti, bunyuzden burun tikanikliklari kisa surede duzeliyor. Fakat bu yontemi deneycegim, insallah izin verir:) cok tesekkur

    Vanilins, her anne bu donemlerden geciyor dedigin gibi:) cok tesekkur ederim sevgiler, cicekler, kelebekler;)

    Artik anneyim, kesinlikle surekli en ufak bir durumda kendimi yetersiz hissediyorum, mukemmeliyetciligin asirisinvar bende, gecirmek icin cabaliyorum, basaracagim:) ruzgara da gecmis olsun canim ya ne masumdur simdi. Optuk kokladik siZi

    YanıtlaSil
  9. Bahar, yazdigin butun guzel dileklerin gercek olsun..hafif hasta olsunlar sadece, bize kafi :) okyanus suyunu da sikiyoruz, bugun daha iyi sukur

    Cokoprensinannesi, tesekkur ederim bu degerli yoruma. Sogan denemesini hic duymamistim, daha kucukken serumda ciglik cogligaydi, simdi de spreyde boyle:)

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Muge, duygularini genc anne olarak hissettiklerini, yetersizmiyim diye dusundugun paylastigin guzelim yazin icimi eritti...Nasilda guzel yazmissin..canim..Anneler hep rengarenktir..ne guzel demissin.Bebekte olsalar 19 da olsalar,yetiskinde olsalar cocuklar hep cocuk kaliyor ..bazen onlar farketmesede annelerin yuregi hep aciyor.. sevgiler canim Ates i kucakladim..

    YanıtlaSil
  11. Dostbahcesindenkezzetler, cok tesekkur ederim bu guzel kelimelerinz icin...evet omur boyu bu sekilde olacak gibi:) annelerin yuregi hep hop hop olacak, cocuklar farketmese bile, opuyorummmm kocamann sizi:)

    YanıtlaSil
  12. Ne güzel yazmışsınız, dünyamın merkezine bebeğimi koyduğum halde çoğu zaman yetemiyor muyum diye düşünüyorum ben de.

    YanıtlaSil