20 Mart 2013 Çarşamba

OYUN İÇİNDE OYUN ANNELİĞİM





Uzun zamandır sabahlar çok erken bana. Kitap okuma, kahvaltı hazırlama, hafif telaş telaş ilerliyor ilk saatler. Dilimde ışıklı bir melodi...bin şükürler ışığın kendisi...Ama bugün başka güzel, yatak örtümde bir sabah güneşiyle gözlerimi açtım. İyiki perdeyi çekmemişim. Dağılan ışık hüzmeleri, once örtüye sonra dolap köşesine, aynaya, aynadan bana, derken içim ısındı..hoşgeldin pazartesiydi, daha ne olsundu, günümüz ışıkla geçsindi:)

Mart gelince bir tazelik yenilik hissi çöker mimiklerime, gözlerime..gözeneklerim nefes alır içten içe, bugün öyle enerji doluyum ki, dünyaya sığamam, o kadar...tam anlamıyla o kadarım...çılgınlar gibi dans ettik Ateş böcüğüyle, çok eğlendi o da, delirmiş annesine bakarak ve ona katılarak :) bugün itibariyle çatal kullanma eğitimine başladım. Daha önceden kullanıyordu ama ilgilenememiştim tam manasıyla. Kayısıyı 5 e böldüm, kibarcığım çatalla yedi, çatalla alamayınca, sinirlenip, eliyle alıp hızlıca ağzına atıyordu. Mama sandalyesine oturtup, yemek yapmam gerekiyordu. 4-5kayısı yedi çatal kaşık bıçak setiyle...ben bir yandan mantarları kesip, bir yandan onun ellerini tutup dans ediyorum, sonra tavugu terbiye edip, ateşi gıdıklıyorum, biberleri kesip, biraz ona veriyorum,çatala batırıyor, o arada su istiyor, su içiyor, işte tam o sırada eğlencenin devamını istiyor, gıdıklamak, dans etmek ve gülmek adı altında bermuda üçgeni. Balık köftesi pişer ve çatalla denemelere başlar böceğim...o sırada mantarlar kavrulup, kenara alınır, tavuk ve biberler tavaya...arada ates gıdı gıdı der, mecburuz, oyunsa mutluluğun anahtarı bir çocukta, sonuna kadar varım...çocugum, bebeğim ben onunla...dikkat ego yok, çok masum, onun baktığı mizah penceresinden bakıyorum dünyaya, 50 kere koltuga çıkıp, kendini fırlatıyor geriye ve kahkahalarla gülüyor, benim yaptığım tek sey " bak geliyorum şimdi yanına" demek... Sonra saydım 57 kere bıkmadan yaptı ve ben aynı kelimeleri kullandım..gözünün içi gülüyor işte, daha ne olsun, çok kolay bir çocuğu mutlu etmek...yemekler yenildi, pişti vs.., evden çıkacağız, ateş bu sefer bezini değiştirirken kaçtı, çıplak dolaşacakmış...biraz müsaade ettim baktım, ama o herzamanki gibi bunu da oyuna cevirdi...sonunda zar zor giyinmeye karar verdi...0-3 yaş oyunla mutlu olunan, kişiliğin, kimliğin bir yüzdesel oran belirlesek, %85 in oluştuğu yaş gurubuymuş. O zaman ne duruyoruz...mutlu etmek çok kolay çocuklarımızı..ama önce anne kendini mutlu edecek, enerji akımı geçişi ancak bu sayede olacaktır.

Ateş uyurken ve ben herzamanki gibi "la pain"de otururken, bu yazıyı yazarken birşeyler daha öğreniyorum...daha fazla oyun oynamalıyız, daha fazla gülümsetmeliyiz o minik yüzlerini...geleceğin en mutlu çocuğu adayı olmalılar. Oyunla, empatiyle, sevgiyle, saygıyla yogurulan bir hamurdan öyle leziz tatlar çıkar ki, şaşırıp, kalırız

Bahar pencereyi aralamış mı ne ?

Sevgiler, çiçekler ve daima Ateş böcekleri

Müge







- Posted using BlogPress from my iPad

29 yorum:

  1. ne tatlı yazmışsın ama yine.
    eveeet onunla oynanmaz mı yaaaa.
    ne tatlı bi eğlence olmalı.
    ateş böcüküsü.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deepp cnm saol sorma op op ısır ısır doyulmuyor :))) öptümmmm

      Sil
  2. Okumasi bile bu kadar keyif verirken onlari mutlu etmek paha bicilemez... Cok guzel olmus yazı yüreğine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sezencim canım cok teşekkür ederim, mutlu etmek çok basit gerçekten paha biçilmez, optum Durunu seni

      Sil
  3. En çok ilgi ve oyun istedikleri dönem olsa gerek 0-3 yaş :)
    Onların kahkahalarının karşılığı hiçbir şeyle ifade edilemez, neşe kaynaklarımız bizim :)
    Bir de giydirmek gerçekten çok zor oluyor bazen ;)
    Çok sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Didemcim 0-3 yaş bol sabır istiyor ama bu yaştaki ebeveyn tutumu, yarının mutlu çocuğunun oluşumundaki temel taşları belirliyor, çok sevgiler cnmmm

      Sil
  4. tatlı telaşlar bunlar. Kısmetse bende yaşayacağım kısa süre sonra buj güzel duyguları. Bloğumda nevresim takımı hediyeli çekilişim var. Katılırsan çok mutlu olurum.

    http://www.bakbuharika.com/2013/03/evideacomdan-1-kisiye-cift-kisilik.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırlı uğurlu olsun...taze anne olacaksın desene :) süper çok sevindim ...blogunu ziyarete gelirim cnm, çekiliş davetin için teşekkür ederim, katılmam pek çekilişe :) nazik ziyaretin için teşekkürler

      Sil
  5. Yine çok güzel bir yazı olmuş:) içim açıldı:) Ateş böcüğü de bir o kadar tatlı:)
    Bir şey sormak istiyorum. mail adresin var mı? Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım içini açtıysamm ohh benim de oyle oldu, beğenmemeli sevindim :)
      mugekoklu81@gmail.com

      Sil
    2. Devamını yazacaktım ıphone mağduru oldum :)) cnm mailini bekliyorum sevgiler

      Sil
  6. her zamanki gibi huzur verici bir yazı. Oyun evet çok güzel. bizimde bu aralar en çok yaptığımız şey müzik açıp dans etmek bayılıyoruz. ama benim enerjim yetmiyor sürekli oynayamıyorum. bazen yalnız başına oyun oynuyor bu seferde acaba ilgilenmiyormuyum diye vicdan yapıyorum. :) bahar geliyor benimde en sevdiğim mevsim içim kıpır kıpır şimdiden rüzgarla çimenlerin üstünde boğuşmanın hayallerini kuruyorum.
    ateş böceğini ve seni çok öpüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzinim..ben de 7/24 oyun oynMıyorum..yani bu mümkün değil...geçen hani kendine bir mola verdin ya..işte bu çok önemli...bizim mutluluğumuz cok ama cok onemli cnm..aynı duyguları kendimce dinlenmek istediğim zamanlarda yaşıyorum, ama hemen geçiyor...o da birey biz de...hayatta hep birileri olmayacak...yani tek başına yetinmeyi öğrenecekler:)))) ah ben de o çimlerde yuvarlanmayı dört gözle bekliyorum..optum kuzun rüzgarı ve seni

      Sil
  7. Tikkat tikkat bu blog adamı şeker hastası eder ona göre :))
    Çok tatlısınız...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mervecim canım çok tesekkürler.. Valla oyleyiz di mi ))))) optum balyanak linayı :)

      Sil
  8. ohhh misss içim açıldı yineee Müge, sayende :)

    evet çok haklısın.. daha fazla oyun, ilgi, alaka....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. N kadar önemli di mi Elif, evdeyken daha net anlıyor insan, optum kokoş Adanı ve seni :) içini açtıysam ohhh ne mutlu bana :)

      Sil
  9. Çocukların mutluluğu hiç bir şeye değişilemez...Canım ne kadar güzel yazmışsın böyle içten :) öpüyorum seni ve kuzunu:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlu anne = mutlu çocuk :) beğenmene çok sevindim canım, sardık sarmaladık sizi :)))

      Sil
  10. En güzel en yemelik dönemler.
    onların gülüşü annenin gülüşü onların mutluluğu annenin mutluluğu.
    o küçük dünyaların soluğuyla hep hayatı algılamak ve ağırlaştırmamak en önemlisi.
    yine çok sıcak bir yazıydı
    ikinizi de öpüyorum ve bol oyunlu,kahkahalı günler diliyorum
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baharım, karşılıksız aşk işte bu...ama karşılığını almak da annelerin elinde
      Teşekkür ederim ışık doku kelimelerin için, iyi ki varsın
      Sevgiler

      Sil
  11. ne kadar guzel ifade etmissin hislerini. Ben de oglum ile cocuk oluyorum :) bircok insan yorum yapiyor bu konuyla ilgili ama ben ondan henuz gelmedigi bir yasta gibi davranmasini bekleyecek kadar bencil degilim .. biz gectik o yastan ne de olsa degil mi , onlarin hakkidir anlayis diye dusunuyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Empati kurmak en güzeli ne sanslısın senin kuzucuk sayende cok mutlu gözüküyor canım...2 numarada oyle olacak emın ol...daha doğum yapmadın değil mi? Cok optum 3nüzüüüüü:)))

      Sil
  12. Ne hoş bir paylaşım, daim olsun..

    YanıtlaSil
  13. Reyhane, canım cok tesekkur ederım

    YanıtlaSil
  14. Yazındaki baharı da yakaladık, okurken eğlendim, oynadım ben de sizinle :)

    YanıtlaSil
  15. Sevdacım beğenmene çok sevindim, içinde kelebekler uçurduysam süper :)))

    YanıtlaSil
  16. mügecim ne güzel bir pencereden bakıp anlatmışsın durumu. kızımda aynı hiç bitmeyen bir oyun merakı içinde ama benim bazen sinirlerim kaldırmıyor, sesim yükseliyor, çok kızıyorum kendime. genelde uzun süren uyumak için çabalarımız esnasında oluyor bunlar. uyumak yerin eyatakda sürekli oyun isteyen ve bu süreyi uzattıkça uzatan bir bebek sinirlerimi yıpratıyor. yaptığım çok yanlış ama buda çalışıyor olmanın verdiği bir zorluk herhalde. bir an önce uyusada işlerimi yapsam . ama sen haklısın sabır ve şükür lazım bol bol. iyi oldu bu yazıyı yazman. sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım ışık olduysam ne mutlu bana, çok çok sevgilerrrr sabır ve şükürle geçsin günlerimiz

      Sil