7 Kasım 2012 Çarşamba

ATES HASTA OLUNCA





Ates hasta olunca, eskisi gibi olmaz soludugum hava. Daha dumanli, daha soguk, yer yer yagmurlar gorulur. Icimden gurular cikar...neden hasta ettimler, benim sucumlar, ilk cocuk acemiligim, acaba ustunu yeterince ortemedimmiler, anneligimi sorgulamalar..bla bla diye suregelir devami

Ev sessizlesir, ben oksuzlesirim, sesim kisilir..guclu goruntumun altinda, bir yarali kus yatar ve kanadi kiriktir. Keske ben hasta olsaydim der ic sesim surekli. Hic hasta olmasalar derim. Mumkun degil tabi ki, savas verecek bagisikligi. Ama anne yuregi iste kiyamaz. Elimde degil. Her oksuruste, bir super anneye burunerek, bedenindeki herbir hucreye ulasip, iyilesmesi icin elimden geleni yapabilirim. Insan olmam yeterli degilmis gibi gelir. Superanneye donusme fikri zihnimde fink atar. Daha cok opup koklamak, daha cok sarmalamak bir nebze vicdanimi rahatlatir. Usurum ates hasta olunca, icim tirtir titrer ama belli etmem...sicacik durur bedenim. Daha cok izlerim onu..soluk alisverisini icimde hisseder, kiymik kiymik olurum. Kul acziyeti, anne caresizligi saplanir sirtima. O agladiginda, gozumden sicim sicim yas akar, refleks olarak. Dualar, melekler kolkola girer uzerinde. Butun vucudunu cevreler. Onun icin calisirlar geceleri. Basucundaki sandalyede oturmus, kollarimi karyolayasina dayayip, sicacik bir bekciyimdir Atesime.

Baskalasir anneligim...bir boyut atlarim sanki. Zaman kavrami bilmez halime guc gelir. Direnme gucu. Bekleme gucu. Sabir gucu. Alt ederim tum olumsuzluklari, siper olurum, bendir Ates, benimdir, bendendir, icimin sızısıdır. Otesi yoktur. Kucagimda uyuttugum, minik yumagimdir. En buyuk sebebim, iki karagozum, saskin urkek yuzumdur.

Kelimelerin bogazimda dugumlendigi su an. Ates bocegim hasta olunca her nevi sikinti icimde basgosterir, elimde degil

Saglikla

Muge

17 yorum:

  1. Geçmiş olsun canım. Şimdi nasıl iyidir umarım? Ben de hasta olacaklar diye çok korkuyorum, aslında hasta olmaları onlar için yararlı bile ama gel gör ki anne yüreğine bunu anlat. Aynı suçluluk duyguları aynı sorumluluk bilinci... Kıyamıyor insan..

    YanıtlaSil
  2. Çok geçmiş olsun,Ateş böceğine kıyamam:(İnşallah hemen atlatır.Ne güzel de anlatmışsın duygularını,aynen de öyle oluyor insan.Allah korusun yavrularımızı ama oluyor işte,olması da onlara güç katıyor.Annelik çok zor hep birşeyleri eksik yapıyormuşsun hissi oluyor:( Öptük ikinizi de,bol bol sağlık gönderdik:)

    YanıtlaSil
  3. çok gecmiş olsun Ateş'e :(
    çocuklar azıcık hasta olunca anneler böyle olur işte!

    YanıtlaSil
  4. Geçmiş olsun arkadaşım, annelik böyle bir şey, ama kendinizi yıpratmayın çünkü gerginlik tüm hastalıkları tetikliyor bir de siz hastalanmayın üzüntüden..
    sevgiler iyi haberlerinizi beklerim

    YanıtlaSil
  5. Çok geçmiş olsun,bizim de arka arkaya devam eden hastalıklarımız hiç bitmedi,hatta ben de yeni yazdım hastalığımızla ilgili,ben de beklerim..sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. hepimiz böyleyiz Müge,korkma geçer gider inşallah en kısa zamanda,hepsi hasta oluyor,sen ne yaparsan yap oluyor,bu dünyaya uyum sağlıyorlar işte.İnsanın dünyası kararıyor biliyorum ama bir geçsin,keyiflensin anında dağılır o bulutlar.
    haberlerinizi bekliyorum...

    YanıtlaSil
  7. çok geçmiş olsun.. keşke hiç hasta olmasalar...

    YanıtlaSil
  8. burcucum, kiyamiyor dedigin gibi, 4-5 gundur, ates, oksuruk, kusma vs...suan cok sukur daha iyi. Cok tesekkur ederim


    Tubacim, evet memnuniyetsizlik ve mukemmelliyetcilik birlesiyor annelikte, hep daha fazlasi gerekliymis gibi geliyor:) cok optum anne ve ogul Egeyi:)

    Adanin annesi, evet cok sukur daha iyi neyseki..hasta olmamalari da mumkun degil tabi ki:) annelik iste

    Bucurukveben, cok tesekkur ederim ilgine. Suan ates de ben de cok sukur iyiyiz, bir an cokmyogun yasiyorum ve kaleme alinca boyle hissediyorum o saniyelerde, fakat bir sure sonra mantikli anne oluyorum:) haklisin kendimize dikkat etmeliyiz, sevgiyle isikla

    Sureyya, hemen gelecegim sayfana, birkac gundur yazilanlara bakamadim Atesle ugrasmaktan, cok tesekkur ederim

    Ozgunhayat, kesinlikle haklisin. Suan bulutlardan eser kalmadi, gayet isil isil gunesliyiz, annelik iste elde degil bazi hisleri yogun yasiyorsun:) tesekkur ederim, sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Elif esen, cok tesekkur ederim, keske ama doganin kanunu diyelim:) sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Çok geçmiş olsun Ateş böceğine, 2 ay önce ilk hastalığını yaşadığımızda hissettiklerim aynen bunlardı:( Annelik mükemmel, bir o kadar da zormuş, ona olmasın bana olsun diyor insan, bebişlerimiz hiç hastalanmasa keşke.. Tekrar gelmiş geçmiş olsun canım.

    YanıtlaSil
  11. Canim ya ne kadar guzel anlatmissin kalbini.. cocuklar hic hasta olmasin..insan caresiz kaliyor..Umarim Ates cik daha iyidir..

    YanıtlaSil
  12. Çok geçmiş olsun :(
    İnşallah en kısa zamanda iyileşir Ateş bebek..
    Annelik gerçekten zor..

    YanıtlaSil
  13. müge'cim çok geçmiş olsun. İyi dileklerimi ateş'e bir öpücük olarak iletir misin?

    YanıtlaSil
  14. Cokoprensinannesi, tesekku ederim canim, annelik mukemmel ve cok zor,yuce ve sonsuz sorumluluk size de gecmisler olsun, uzak dursun mikroplar, bakteriler diyelim:)

    Dostbahcesindenlezzetler, canim tesekkur ederim. Atesi dustu, simdi de gece gicik seklinde oksurugu devam ediyor, bakalim zencefilli cay icirmeye calisiyorum ama zor iciyor, gececek bu da

    Didem ozkan, hosgeldin, cok tesekkurler icten dileklerine, sevgiyle

    Julyet, aycacimmm cok tesekkurler canim, optuk kokladik senin yerine

    YanıtlaSil
  15. merhabalar yeni açtığım bloğuma sizide beklerim:) sizi takıbe aldım:)

    YanıtlaSil
  16. Lets party, bu yorumu yazarken, en azindan nezaketen yazimi okusaydin da, en sona ekleseydin bloguna daveti :)

    YanıtlaSil