29 Nisan 2013 Pazartesi

DÜŞÜMDE BİR ANNE VARDI...





Dün gece eski resimleri karıştırırken, gözümün önüne film şeridi gibi hamileliğim, Ateş' in baby shower partisi ve doğum anlarına kısa bir yolculuk yaptım. Sabaha karşı 01:00 sularında hala fotoğraflardan yarı açık, kapanmak üzere olan gözlerimi bir türlü alamadım. Resimler, müzik, kokular birden bana yazı yazmam gerektiği hissini veriyor. Kafamın üzerindeki baloncuk birden süslü süslü kelimelerle dolup taşıyor



Ateş' e ilk hamile kaldığımı öğrendiğim gün, içimde bir erkek var demiştim. Günler geçtikçe içimde büyüyen, yaşamını sağlayan, beslenmeyi öğrenen oğlumu kalbimde büyütmeye başladım. Öyle büyüdü ki, kalbime sığmaz oldu şimdilerde. Hamileliğim boyunca ve öncesinde "Yoga" ve "Meditasyon" yaptım. Her gün hemen hemen 4-5km. yürüdüm, yüzdüm. Kulaklarımı negatif görüşlere tıkadım. Duyduğum sesler pozitif cümleler, ağırlıklı ağaçların hışırtısı, kuş sesleri ve rüzgarın peşimden koştuğu ışıltılı anlardan ibaretti. Evet bu dünyada zordu belki de fakat istedim, gönülden arzuladım, bir kere kafama koydum, kim bana engel olabilirdi? Kim beni benden baska üzebilirdi bu hayatta? Oldu, basardim. İç huzurumla icimde besledim Ates böceğimi. Doğmadan ona guzel olumlamalar yaptim, deliler gibi konustum, dilime takılan, geçmek bilmeyen bir melodiyi ona hissettirdim. Sağlık, beslenme, huzurlu uyku, ozguven olumlamaları ile dört bir yanını kuşattım. Aksini düşünmedim bile. Ana rahmine düştüğü anda bebek tüm duyguları hissedermiş meğer, "aman" dedim. Sabır sabır güç ver bana! Çok şükür, bin şükür sebebim oluverdi birden.



Yoga hocamla her ders sonrası acaba normal doğum yapabilir miyim? Derdim. İlk başlarda umutsuz olsamda kısa sürede normal, doğal yollarla doğum yapma fikri ben de bir saplantı haline geldi. "Ya olacak ya olacak arkadaş" dedim içten içe. Çok şükür ki Yoga Academy Bahçeşehir kurucusu Şerife Kaçar hocam, tabii ki doktorum (Amerikan Hastanesi ) Senai Aksoy' un son derece rahat tavırları beni normal doğuma su gibi sürükledi. Her yeni güne bu istekle uyandım. Öyle rahattım ki. Çektiğim düşünce gücünü yaşıyordum. Eğer bunun adı secret ise ok olabilir:) bu bir gerçek. Evde suyum geldi, hastaneye gidene kadar devam etti. Suyum azaldı, bebek kanalda degil, suni sancı alıyorum, kalp atışları ara sıra yavaşlıyor, yan yatıyorum, normale dönüyor, sonra yine aynı durum, doktorum saat başı geliyor, acaba sezeryan mı deniliyor. İç sesim hayır diyor, azimliyiz, oğlum bana yardım edecek, biliyorum. Klasik müzik dinlerken sancılarım epidural e kadar artıyor, kasılmalar çok şiddetli, aklımda tek melodi normal doğum yapacağım. Bu da oluyor. İstedim hem de gönülden, aksini düşünmedim bile yine yeniden bin şükür.

Sırada emzirme dönemi. Bu süt yapar, bunu ye, çok ye sütün çok olur vs....kulaklarımı tıkadım. Yine inandığım mücadeleye başladım. Önce süt kanallarını açan, sütü arttıran yogada bir nefes tekniğini öğretmişti hocam. Hergün 3 defa düzenli olarak yaptım. Su içtim ve medine hurması yedim bu kadar. 13 ay emzirdim hatta süt anne oldum. Sonunda Ateş istemedi ve kolayca bitirdik o süreci, 24 ay emziren de var, 22 ay da ama bir fark var; biz de Ateş o kadar istedi, saygım sonsuz diyelim:)

Katı gıdaya geçtiğimiz de , çok şükür bir çok tadı geri çevirmedi. Yine olumlamalarla yemeklerini hazırladım. Kimi zaman 2 kaşık alıp bıraktı, kimi zaman 1 dolu kase yemek bitirdi. Üzülmedim, sadece empati kurdum hayata yeni gelmiş bir bebek için sadece empatiydi yapmaya çalıştım. Kendimce başardım.

Aynı inançla yaza doğru eğer Ateş hazırsa, tuvalet eğitimine başlayacağız. Bu da hepsi gibi iyi gececek. Olumlamalara şimdiden başladım :)

Kalbime sığmayan Ateş çok mutlu, çünkü annesi "kendine sıkıntılar içinde bile mutlu olmayı öğretmişti" bütün isteğim sadece bu zemini hazırlamaktı. Gerisi sadece koca bir boşluktu! Gül düşünüp, gülistanlıktı!

Melekler daima evlatlarımızla olsun!

Sevgiyle, ışıkla

Müge

47 yorum:

  1. mimin var bende.
    geliycam ki yine.
    :)

    YanıtlaSil
  2. ne güzel anılar bunlar :) film şeridi gibi geçti gözümün önünden, Allah sevdiklerinizle daha nice güzel yıllar nasip etsin size, Sevgiyle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim inşallah dediğiniz gibi geçsin ömrümüz

      Sil
  3. ne güzel bir yazı olmuş,öncelikle yüreğinize sağlık.
    olumsuzluklara karşı çelik gibi sağlamlaştırdığınız inancınıza hayran kalmamak elde değil.umuyorum ki bu inanç bir çok anneye de kısmet olur.istemek başarmanın yarısıdır diye boşa söylememişler.canlı örneğisiniz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İsteyince herşey hallolur diye düşünüyorum, umarım herkes başarır, çok teşekkürler bu değerli yorum için sevgiler

      Sil
  4. Allahım yaaa bu nasıl bir hamilelik böyle :)
    Her zaman ki gibi süpermişsin canım.Ateş çok şanslı senin gibi annesi ve babası var :) Süpersiniz valla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burcu canım benim, o senin bakışındaki güzellik! İpek cimcimeni seni sardım sarmaladım:)

      Sil
  5. Süpersin Müge,güzel düşün güzel olsun diyorsun ve uygulayabiliyorsun.Bu süper bir şey hayat hep güzel yüzünü göstersin sana ve ailene...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Merve, inşallah öyle olacak, çok teşekkür ederim isteyip de yapılamayacak bir şey yokki bu hayatta! Öptüm linayı seni

      Sil
  6. mügecim ateş çok şanslı bir çocuk senin gibi bir anneye sahip olduğu için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzinim canım benim sen de öylesin! Çok tşkler

      Sil
  7. NE GÜZEL ANILAR
    HİÇ UNUTULMUYORLAR
    RAABBİM SEVDİKLERİNİZLE BERABER HAYIRLI ÖMÜRLER VERSİN SİZE

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seyyah Gül canım, aminnnn inşallah diyelim bu güzel değerli dileklerin için öpüyorum sevgiyle

      Sil
  8. Müge'cim ne güzel yazmışsın yine içtenlikle..
    Çokta güzel bir hamile olmuşsun, şimdilerde de çok güzel bir anne :) maşallah diyorum sana..
    Ateş'çiğime ve sana çok çok sevgilerimi gönderiyor, öpüyorum ikinizi de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Didemcim beğenmene çok sevindim. Çok teşekkür ederim sevgilerimi öpücüklerimi gönderiyorum ateşle:)

      Sil
  9. Çocuğa anneden geçen düşünceler,duygular,algılayışlar direkt geçiyor
    Olumlamalarını hissettim bu güzel yazında:)
    ve diğer konularda da hep başarılı olacağına inanıyorum
    sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baharcım, olumlamaları hayatıma çekmeyi başardım umarım böyle sürecektir eminim. Çok sevgiler öpücükler

      Sil
  10. Gıpta ettim. ne mutlu sana ve Ateş'e.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım çok teşekkür ederim sevgilerrrrr

      Sil
    2. Bu arada senin profiline neden ulaşamıyorum acaba bir türlü, geçen gün de denedim olmadı anlamadım

      Sil
  11. Müge fotoğraflarla anlatmana bayıldım, yazdıklarınla birleştirince kafamda her şey yerli yerine oturdu. Hep diyorum ya Ateş sevgi ve güven dolu bir anne-babaya sahip.
    Yazdıklarını karşı tarafa hissettirebiliyorsun bu çok güzel, birde fotoğraflara bayıldım çok güzel bir ailesiniz. Öpüyorum Ateşi çok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslım canım benim çok teşekkür ederim size geçirebiliyorsam bu enerjimi heyecanımı ne mutlu bana
      Sevgiler

      Sil
  12. ne güzel anlatmışsınız çok güzel bir yazı olmuş inşallah Allah bana ve isteyen herkese böyle güzel bir evlat nasip eder :) Mutlu yuvanızda sağlıklı ve huzurlu günler diliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boşnak kızı çok teşekkür ederim, merak etme senin de çok güzel bir yuvan olacak, iste inan eyleme geç yeterli:) çok sevgiler

      Sil
  13. Canım fotoğraflara bayıldım,çok güzel bir hamileymişsin.Ne olursa olsun,olaylara olumlu yaklaşma huyunu kendime çok benzetiyorum.Ben de hep derim Ege dualarla geldi diye.Ateş böceği çok şanslı bir çocuk,eminim tuvalet eğitimini de rahatlıkla atlatacak,zaten bence hiçbirşeyde çok büyütecek,bir kütüphane dolusu kitap okuyacak birşey yok,sadece doğalına bırakmalı.Çok öpüyorum sizi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tubacım canım evet ben de benzetiyorum dünyaya bakışımızı, enerjimiz çok tutuyor. Seni bir gün kurduğumuz sosyal anneler etkinliğine bekliyoruz mutlaka. Haberleşelim twitter ve facebook var mı canım? Mail de verirsen seni haberdar ederim. Egeni seni sıkı sıkı sardım
      Sevgiler

      Sil
  14. Mugecim yine guzel duygu yuklu ama bir okadarda pozitif enerjili ne yaptigini bilen anne den guzel icten bir paylasim olmus..seviyorum tum yazdiklarini..sarildim Ates e ve sana..sevgilerimi gonderdim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım çok teşekkür ederim beni utandırıyorsun hep:) bu heyecanım sana da ulaşıyorsa hem de o kadar uzağa süper süperr :) öptükkkk ateşle seni :)

      Sil
  15. Duygularini ne guzel anlatmissin.Surekli soluksuz okumama ragmen uzun zamandir icinde bulunduugm durum yuzunden yorum birakamiyordum.

    Gordugum en guzel hamilelerden oldugunu soylemeden gecemeyecegim.Ayrica cok kiskandim :(( 50 kg den 80 kusurlere cikinca iyice bosladim kendimi senin bu guzelligin bana ilham olsun bari :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sibelcim, şu an kilo vermeyi hiç düşünme yeni bebeğin oldu canım, zamanla emzirme uykusuzluk vs zaten ilk oğlundan biliyorsun. Akışa bırak herşey yoluna girecek emin ol! Sen musmutlu anne ol yeter, çocuklarını melekler korusun, öptüm seni cnm

      Sil
  16. Canım, Enerjine hayranım. Olumlamalar çok hoş tam yerinde. Merak etme sende ki bu sabır ve sevgi Ateş' in herseyi kolayca ogrenmesini sağlayacaktır. Öpüyorum sizi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sezencim canım çok teşekkür ederim. Aslında bütün anneler sabırlı:) yakında bu enerjimi tüm sosyal annelere geçireceğimmmm hazır mısınız :))))) durunu seni öptüm cnm

      Sil
  17. Kayınavalidem niyet hayır akibet hayır der
    Yazdıklarını okurken yine hatırladım, ve bu söze yine inandımmm

    Ateş oğlun hayatı boyunca tüm olumsuzluklardan rahatlıkla kurtulsun inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar dogru canim ilk defa duydum ama kesinlikle katiliyorum. Ne varsa eski toprakta var derler cok dogru. Bu guzel dileklerin icin cok tesekkur ederim.
      Sevgiler adaya opucukler:)

      Sil
  18. Melekler daima evlatlarımızla olsun!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok saol canim, melekler dualar kolkola daima
      Sevgiyle isikla

      Sil
  19. herşeyii çok güzel çok iyi yapmışsın.
    sonuç da güzel gelecek de.
    özellikle, yoga meditasyon için tebriks.
    :)

    YanıtlaSil
  20. yine nefis bir deniz ürünü yemeği yaptım yazdım bak.
    :)

    YanıtlaSil
  21. ay ne güzel yazmışsın müge.. ne güzel motive etmişsin kendini.. iyi düşün iyi olsun.. süpersin süper..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgicim çok teşekkür ederim...ışık olsun herkese:)

      Sil
  22. Mügecim ben yazını yeni gördüm.. nede güzel anlatıyorsun duygularını, düşüncelerini, yaşadıklarını. Sanki beni, bizi anlatıyorsun..Pozitif olmaya, düşünmeye bende çok inaanırım, insanların ne söyledikleri umurumda değil..
    Tebrikler canım ateş böceğinide, senide tanımayı çok isterim..İnş bi gün olur.. sevgiler :)

    YanıtlaSil
  23. Süpper fit bir hamileymissim Mügecim. Harikasın:) Maşallah...

    YanıtlaSil