5 Ekim 2012 Cuma

HAYALLERINI KORU! - ( biraz ironik, biraz gercek)





Ne guzeldir ask hikayeleri, birlikte yasanan kalp carpintilari..ayni beden gibi olmak...2 kisilik bir sofrada sadece birbirine ait hissetmek. Beynin herbir lobunun icinden sen ve ben denge baloncuklarinin dolup tasmasi, bazen birkac imdat cagrisi, nereye gidiyorumlar, korkular, kacislar, bahaneler...sonucta yakinmalar hep ama hep kendince aşırı sevişlerden ibaret.

Kumral kiz universite yillarinda izmirli bir gence asik olur.Kim bilir belki de ayni anda ayni sabaha uyanirken ayni dusleri gormuslerdi, marketin kasa kuyrugunda biri basinda biri de sonundaydi, sahildeki bankta biri oturmus, digeri de yan bankta yapayalniz sessiz cigliklarda bulunmustu, ayni zamanda farkli kisilere sarilip aglamislardi, ayni yaya isiginda yanyana durmuslardi, ayni anda ayni nedenlerden icleri sikilmisti...kimbilir olamaz mi? Gun geldi ve bir rastlanti onlari karsi karsiya getirdi, meger ne cok taninmislik hissetmisler benliklerinde. Goz goze geldiklerinde ise, dunyada sadece ikisi kalmislardi. Iste tam o anda pembe kristal bir kurenin icinde bulmuslar kendilerini. dunyadan gitgide uzaklasmaya baslamislar. Isil isil bir kurede uzayin derinliklerinde...almislar bir eline dolunayi, diger eline yildizlari..cogalmislar yukseldikce. Yer gok onlarin olmus sanki... Biri su biri ekmek olmus yeryuzune indiklerinde..gunler ilerledikce, ask cig gibi kalplerde buyumus...ayni agacin altina yaslanip saatlerce bikmadan usanmadan sohbet ederlermis. Kiz ozgurlugune cok duskunmus, bu yuzden de gence hic karismazmis ki, kendisine karismasin diye...bir iliski nasil mukemmel olabiliyorsa, iste o sekilde ruya gibi geciyormus gunler. Sabah uyandiklarinda birbirlerine ask dolu dizelerden mesajlar atilir, yemek yapiminda degisik lezzetler birlikte hazirlanir ve bir kadeh sarapla bir gece sohbetle ilerlermis, doyamazlarmis birbirlerine. Izmirli genc, kiz icin radyoda onun sevdigi parcalarla yayini kaparmis. gulusune gamzesine hayranmis. Kiz da mest oluyormus herkeresinde dinlerken bu dizeleri

Sen gulunce guller acar gul pembe
Bulbuller seni soyler,seni cagirir gul pembe diye diye ask sarhosu gibi dolasiyormus

Yaklasik 1 yil sonunda bir gun Izmirli genc, kizla bulusmak istedigini soylemis. Sesi mahcup, urkek, kucuk harflerle ve karsi ki kitadan gelirmis gibi ince ve uzaktan geliyormus. Telefon kapanmis, ertesi gun bulusma ani yasanacak..kiz cok sabirsiz. Gorusmeden sonra midesine kramplar girmis. Anlamis bir terslik oldugunu. Telefonda sormasina ragmen, yanit alamamis. Gece hic uyuyamamis dusunce baloncuklari uzerinden hic cekilmemis. Neyse sonunda beklenen an gelmis. Genc kizi gormus sarilmis el ele oturmuslar. Kiz sabirsizliktan oluyor.

Genc " Sana birsey soracagim" demis
Kumral kiz " evet seni dinliyorum" demis
Genc yutkuna yutkuna, derin soluklar alarak baslamis konusmaya " guzel bir is teklifi geldi bana, fakat bu teklif Izmir' den geldi ve ben cok kararsizim" demis. Seni cok seviyorum, sen Izmire gelsen, orada yasasak, bilemiyorum gibi cumlelerle, kelimeleri cig yapmis ve dagin en tepesinden yuvarlamis kiza dogru. Kiz hemen anlamis gidisati. Universitede okuyor, hayalleri ve kariyer planlamasi var, boyle bir durum karsisinda ask degil demis onde olan...mantik..sadece mantik. Once midesi bulanmis hafiften, ayni mide asktan birsey yemez olmustu ilk karsilasmalarinda. Simdi bambaska bir noktanin iki ucundalar. Kiz bu ruyanin sonunda, genc yeni bir baslangicta. Kiz basliyor konusmaya;
" sen gitmelisin, cunku ben seninle gelecek kadar kor degilim, sana gitme de diyemem, bunun agirligini ileride uzerimde tasimamak icin.Zaten sen coktan kararini vermissin, yoksa bana sormadan reddettigini soylerdin..ama hayaller cok onemli..hayallerini koru " diyor kiz bunun bir oyun olacagini, gercek yada yalan oldugunu dusunmuyor bile...isin o kismi onunla ilgili oldugu icin.

Gencin gozleri sulanmis, bogazinda dugumlenmis sozcukler, uzunca bir sure kizi dinlemis, konusamamis, yuzune bakamamis. " bu is 1ay sonra baslayacak ve ben 1 ay daha burdayim, gidene kadar hergun goruselim, dayanamam birden bitise" demis. Kiz " noktayi koyduk, ya hep ya hic. Ask devam ederken gorusemem" demis duygularini saklamadan, cesurca. Keske genc de kiz kadar cesur olsaydi.Uzun soluklu ama uzaktan gelen tiz seslerle kiz icin artik gorusmenin bitmesi gerekmis. Ayaga kalkmis "evet vakitlice gitmeli" demis. Gencin israrlarini rededen kiz yurumeye baslamis. Genc de kizi gecirmek icin onunla birlikte yurumeye baslamis. Sonunda beklenen taksi 5 dakika sonra uzaktan gorunmus. Acibademde validebag sitesinin onunde, 11 temmuz 2000, gecen ilk taksiye binecekken, Izmirli genc, kizi kollarindan tutuyor ve binme diyor, sariliyor, opuyor, gitme de bana diyor, neden demedin diyor, sen nasil bir asksin diyor...taksiciyi yolluyor. Kiz kararli, "diyemem, bu yuku tasiyamam" diyor. Sonunda aglayarak sarmas-dolas 4 kez durdurulan taksiye kiz biniyor ve gidiyor.

Kiz sonuna kadar aciyi cekip, sesini duymadan, arayip sormadan, icinde hissederek yasayip, bitiriyor. Bir anda ruya bitiyor, uyaniveriyor bir guz vakti...ve Izmirli genc onun icin bir issiz adam oluyor

Acibadem de bir yaz. Yasanilasi lezzetli bir ask..

Temmuz 2000' de hayallerimden vazgecmedim, o da vazgecmedi..hayallerinin pesinden gitti..

Temmuz 2000 evren bana hayallerimi korumayi ogretti...

Ne olursa olsun, kim olursa olsun Hayallerini koru!

Sevgiyle, askla

Muge


- Posted using BlogPress from my iPad

5 yorum:

  1. Bazı yazıları bir solukla okursun ya, nefes aldığını bile farketmezsin, noktalama işaretlerini dşkkate almazsın.Öyle bir yazıydı.

    YanıtlaSil
  2. Cok tesekkur ederim guzel yorumunuz icin:)

    YanıtlaSil
  3. Evet cidden ne güzel yazıyorsun gerçekten çok hoş.

    YanıtlaSil
  4. Selam iadeyi ziyarete geldim:))yazılarınızı çok beğendim..Bundan sonra takipteyim..Sevgiler

    YanıtlaSil